maanantai 27. elokuuta 2018

Här är jag!

Dag nummer fem. 

Huh. Onpa mahtunut paljon äksöniä näihin viiteen ensimmäisen päivään. Uusia kavereita, bileitä, liikaa infoa, lisää kavereita ja vähän lisää infoa. Pää on ihan pyörällä kaikesta tästä hulinasta!

Vaikka takana on vasta muutama päivä, eikä koulukaan ole vielä alkanut, musta tuntuu et Uppsala on just oikea vaihtokohde mulle. Kaupunki on pieni ja tosi kaunis, ja ruotsalaiset on ihania. Asun ihan keskustassa Klostergatanilla (yksi opiskelija-asuntola), joten olen kävellyt keskustan ympäri jo ainakin 10 kertaa. Toin oman pyörän mukanani kotoa, joten olen pystynyt liikkumaan kätevästi myös kauempana keskustassa asuvien uusien kaverien luo. Kahtena edellisenä iltana olen ollut kotibileissä n. 3km päässä keskustasta, ja olen varma, etten ole koskaan saanut yhtä montaa facebook-kaveria kahden päivän aikana kuin täällä.

Juttelimme muiden vaihtarien kanssa siitä, että vaihtoon lähtevät ovat valmiiksi avoimia uusille ihmissuhteille ja siksi vaihdossa on helppo tutustua uusiin tyyppeihin. Se on todellakin totta, sillä ihan sama kenelle puhuu, ei keskustelu ole kertaakaan vielä tuntunut kiusalliselta tai eivätkä jutut ole loppuneet. Jos joku järjestää bileet, saavat kaikki tuoda mukanaan kavereita, eikä ketään haluta sulkea ulos. 

Porukka täällä on jopa yllättävän kansainvälistä. Juuri eilen istuimme pubissa porukalla, jossa mukana oli etelä-afrikkalainen, egyptiläinen, islantilainen, ranskalainen, intialainen (ja suomalainen). Puhumme paljon toistemme kulttuureista, sillä aihe on kaikkien mielestä mielenkiintoinen ja on mahtava kuulla, miten jotkut suomalaisen korvaan itsestäänselvyyksiltä kuulostavat asiat ovat aivan vieraita toiselle.

Nu är det dags att fika, vi ses!
- A 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paluu Suomeen

Hej, Suomessa taas. Fiilikseni ovat ristiriitaiset, sillä vaihto oli elämäni paras kokemus, mutta pidän elämästäni myös kotona Helsingis...