maanantai 17. syyskuuta 2018

Miten asun täällä?

Hejsan!

Mulla kävi tosiaan tuuri tän asumisen suhteen täällä. Hain opiskelijakämppää heti alkukesästä, kun hakemuksen linkki avattiin. Sain kuitenkin vastauksen, että en kuulu siihen kiintiöön, jolle opiskelija-asuminen Uppsalassa tarjotaan. Hain monia asuntoja yksityiseltä sektorilta ja etsin myös muita vaihtoehtoja opiskelija-asumiselle eri toimijoiden kautta, ja sainkin muutaman myöntävän vastauksen hakemuksiini.

Parin viikon kuluttua tästä, juuri, kun olin sopimassa kämppis-asumisesta, sain sähköpostiini viestin, että olenko kiinnostunut asumaan Klostergatan 16:ssa. Se on siis paikka, johon hain ensimmäisenä vaihtoehtona ja talo sijaitsee keskellä kaupunkia. Tietenkin olin kiinnostunut, joten täällä ollaan!

Talo on entinen hotelli, ja puitteet ovat jopa luksustasoa opiskelija-asuntolaksi. Huoneiden koko hieman vaihteleee, ja omani on 23 neliömetriä. Jokaisessa huoneessa on oma vessa ja minikeittiö, jossa ei kuitenkaan voi tehdä kovin paljon ruokaa, sillä irtohella on hyvin hidas ja huoneissa on palohälytin, joka alkaa soimaan pienestäkin kärystä. Ruokaa teemme pääosin siis alakerran keittiöissä, joita on 8 kpl. Keittiön voi varata itselleen joko tunniksi tai kahdeksi, jonka jälkeen se sammuu itsestään. Teemme usein yhdessä ruokaa kaverien kanssa, eli joku varaa yhden keittiön porukalle, ja kokkaamme siellä kaikki, jonka jälkeen syömme yhdessä.

Oma huoneeni

Pyykinpesukoneiden varaus tapahtuu samalla tavalla kuin keittiön, eli varauslaitteesta voi sellaisen itselleen varata. Yksi varaus on 3h mittainen, joten samalla kerralla voi pestä useamman koneellisen. Koneissa on valmiiksi pesuainetta, joten siitä ei tarvitse pyykkiä pestessään huolehtia.

Talon kulttuuri on rauhallinen, eikä täällä pidetä bileitä. Toki yleisessä olohuoneessa (ks. kuvat alla) vietämme usein aikaa, mutta tila sulkeutuu klo 21, jonka jälkeen on lähdettävä muualle juhlimaan. Tilan aikainen sulkeminen tuottaa meille välillä hieman vaikeuksia, sillä ajan kulkua on usein vaikea ymmärtää. Onneksi opiskelijameinigit alkavat aina ajoissa, joten osakuntien tiloihin voi aina huoletta siirtyä.

 


Omat olosuhteeni täällä ovat siis oikein mainiot, eikä valittamisen aihetta löydy, vaikka sitä yrittäisi tarkoituksella keksiä. Minulla kävi tuuri asunnon suhteen, ja olen siitä hyvin kiitollinen!

Vi ses,
Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paluu Suomeen

Hej, Suomessa taas. Fiilikseni ovat ristiriitaiset, sillä vaihto oli elämäni paras kokemus, mutta pidän elämästäni myös kotona Helsingis...