maanantai 10. syyskuuta 2018

Arki alkoi

Hejsan,

Toista kouluviikkoa viedään. Oman alan (yleisen kasvatustieteen) kurssi alkoi viime viikolla, ja tällä viikolla alkaa myös Svensk Grammatik -kurssi. Kasvatustieteen kurssi on maisteritasoinen, joten luettavaa kurssilla on paljon. Aihe on mielenkiintoinen: globalisaation ja kansainvälistymisen vaikutus korkeakoulutukseen. Kurssi rakentuu kotona luettavista artikkeleista, kerran viikossa pidettävistä luennoista ja seminaareista. Ensimmäinen seminaari oli todella positiivinen yllätys, sillä koulutuspolitiikasta keskusteleminen englanniksi tuntui haastavalta. Tunnelma oli kuitenkin rento, eikä keskustelukaan tuntunut ollenkaan liian vaikealta.

Koulutuksesta kiinnostuneet kurssikaverini sekä opettaja ovat erityisen kiinnostuneita suomalaisesta koulujärjestelmästä. Satun olemaan ainoa suomalainen kurssillamme, joten saan kertoa kokemuksiani ja oikaista väitteitä suomalaisesta koulusta. Saa nähdä, mitä kaikkea kuulenkaan kurssin edetessä!

Koulun ohella tekemistä on ollut edelleen paljon. Olen pyöräillyt ympäri kaupunkia ja sen laidalla olevalle järvelle uimaan, istunut pubeissa ja pelannut korttia, kokkaillut yhdessä kaverien kanssa ja testanut paikalliset sitsit. Meininki täällä on todella yhteisöllistä ja aina seuraa kaivatessa sitä kyllä löytää! Aktiivinen pitää toki olla, sillä yksin huoneeseen jäämällä on vaikea päästä osaksi porukkaa. Olen rohkeasti kysynyt muilta, saanko liittyä seuraan ja myös pyytänyt muita mukaan omiin suunnitelmiini. Se on toiminut, sillä olen saanut jo paljon hyviä kavereita täältä!

Perjantaina tosiaan olin kansainvälisten opiskelijoiden "sitseillä", jotka olivat hauskat! Olen sitsannut paljon Suomessa, joten kokemus ei ollut minulle yllättävä, mutta sain uusia kavereita ja ilta oli viihdyttävä. Lauantaina koko kaupunki juhli paikallista taiteiden yötä, Kulturnattenia, ja tapahtuma oli todella hieno. Ilmaiskeikkoja, taidetta, katuruokaa ja tanssia koko kaupunki täynnä! Tunnelma oli välillä hieman riehakas, sillä konsertteja esitti myös eri puolueiden bändit laulaen omista puoluearvoistaan, sillä lauantaina oli myös Ruotsin vaalipäivä.

Ensi viikon suunnitelmiini kuuluu illallinen tämän talon asukkaiden kanssa, päiväreissu Tukholmaan, paljon luettavia artikkeleja sekä Uppsalan Pride-päivä. Paljon tekemistä, mutta kivaa sellaista!

Vi ses,
Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paluu Suomeen

Hej, Suomessa taas. Fiilikseni ovat ristiriitaiset, sillä vaihto oli elämäni paras kokemus, mutta pidän elämästäni myös kotona Helsingis...